Мәзір: Картоп қосылған тоқаш

Мәзір: Картоп қосылған тоқаш

Дәмі тіл үйірер керемет тоқаштың дайындалу жолын он саусағынан өнер тамған сүйікті қолданушымыз Айнара Байжан сайтымызға жіберді. Назарларыңызға ұсынамыз, сіз де дайындап көріңіз.

Құрамы:

Ұн
Cүт
Маргарин
Ашытқы
Жұмыртқа
Тұз
Қант
Шімішкі май
Картоп
Пияз
Аскөк

Қамыры:

  • Маргариннің бірнеше кесегін табаққа салып, үстіне ашытқыны саламыз (ашытқыны ерітпедім);

  • Жұмыртқаны жарып, саламыз. Жылы сүт құйып, араластырамыз;

  • Қоспаға тұз бен қант салып, әбден араластырамыз. Енді біртіндеп ұн салып илейміз;

  • 3 сағатқа жылы жерге қойып, көтерілгенін күтеміз.

Картоп езбесі:

  • Бұл уақытта тоқаштың ішіне салатын картобын дайындаймыз;
  • Картопты қабығынан ажыратып, қайнатып аламыз;

  • Піскеннен соң езіп, сүт пен сары май салып, жұмсартамыз;

  • Табада пияз бен аскөкті қуырып, картоп езбесіне қосып араластырамыз;

Тоқаш:


  • Енді көтерілген қамырды бірнеше бөліктерге бөліп, оқтаумен жаямыз;

  • Әр жаймаға бір ас қасық картоп езбесінен салып, аузын жапсырамыз;

  • Қызған майда қуырамыз;

Тоқаш әзір! Ас дәмді болсын!