Оқи отырыңыз

Адам өз нысанасын өзі таңдады ма, жебесін де өзі жасасын. 

Автор: Үнді даналығы

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Арнайы жобалар / Жаңа жыл 2013 / Жаңажылдық мәзір: Лазанья

Жаңажылдық мәзір: Лазанья

Жаңажылдық мәзір: Лазанья

Лазанья - итальян халқының дәстүрлі тағамы. Өте тойымды бұл тағам үлкен отбасы үшін Жаңа жыл дастарханының басты тағамына дәл келеді. Дайын лазанья қамырлары қазір кез келген дүкенде сатылатындығына байланысты, бұл тағамды даярлау қиынға соқпайды.

Құрамы:

  • тартылған ет - 1 кг;
  • лазанья қамыры - 300 гр;
  • қызанақ - 3 дана;
  • пияз - 1 дана;
  • сәбіз - 2 дана;
  • сүт - 1 л;
  • сары май - 100 гр;
  • ұн - 100 гр; 
  • ірімшік - 300 гр;
  • сұйық май;
  • тұз, бұрыш.
Тартылған етті сұйық майға 5-10 минут қуырамыз.
Майдалап туралған пиязды қосамыз.
Үккіштен өткізілген сәбізді қосып, тұздап, бұрыштап 20 минутқа қалдырамыз.
Осы уақытта қызанақтарды қабығынан ашып, тураймыз.
Қызанақтардан блендердің көмегімен езбе жасаймыз.
Оны қуырылған етке қосамыз. Тағы да 5-10 минут қуырамыз.
Тұздық жасаймыз. Кішкентай ыдысқа сары майды ерітеміз.
Оған ұнды қосып, жақсылап араластырамыз.
Ұнға сүтті біртіндеп қосып, араластырып тұрамыз. Бір қайнағанын күтіп, отын басып қоямыз. Тұздауды да ұмытпаңыз. Қоюланған кезде өшіреміз.
Пісіретін ыдысқа лазанья қамырын жаямыз.
Үстінен етті салындының жартысын саламыз.
Дайындаған тұздықтың 1/3-ін құямыз.
Үстінен ірімшікті үккіштен өткіземіз.
Соңғы 3 қадамды қайталаймыз. Яғни, лазанья қамырын жайып, етті салындыны, тұздықты, ірімшікті қайта саламыз.
Үстін қамырмен жауып, қалған тұздықты құямыз. Пісіру пешіне 180 градусқа 45 минутқа қоямыз.
Лазанья дайын. Ас болсын!

Дайындаған: Сания Аринова


3039 6
Рейтинг: +6

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 26 желтоқсан 2012, 13:06
Пікірлер
+0
26 желтоқсан 2012, 14:08

Лазанья ең сүйікті тағамдарымның бірі, ұнайды қатты. Ана соңғы суреттегі тарелка қызықтырып тұр )))

+0
26 желтоқсан 2012, 14:24

карным аштыыыы. Мына тамак аппетиттi ашты

+0
26 желтоқсан 2012, 16:14

маған да қатты ұнайды, оп-оңай әзірлеуге болады екен ғой) жасап көрем)

+0
28 желтоқсан 2012, 08:56

Тамаша! Маған осы мәзірді жақсы үйреніп алу керек, әбизөк ;)

+0
28 желтоқсан 2012, 12:59

жасап көруге болад екен)

+0
04 қаңтар 2013, 15:21

дааа, жасатуға болады екен......

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық түске толы, көңілді. Бұл – топтың негізгі ұстанымы. 

EXO – For Life [kaz_sub]
EXO – For Life [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық-қытайлық бойз-бэнд EXO "For Lifе" бейнебаянымен қайта оралды. К-поперлер жақсы білетіндей, 2016 жылдың 5 қазанында S.M. Entertainment EXO-ның ізбасары EXO-CBX тобын...

JESSICA – Wonderland [kaz_sub]
JESSICA – Wonderland [kaz_sub]

Джессика Чон – корей-американ тегінен шыққан әнші, биші, актриса, модель. АҚШ-тың Калифорния штатында туған. Ағылшын, корей тілдерін жетік меңгерген. Girls’...