- Негізгі бет
- НАУРЫЗ 2013
- 22 Наурыз. Мәзір:...
22 Наурыз. Мәзір: Қуырдақ
Қуырдақ - соғыммен бірге жасалынатын кәделі әрі дәстүрлі тағам. Соғым сойылған үйде қуырдақтың дайындалмауы мүмкін емес. Әзірленуі қиын емес және тез піседі. Қуырдақты сұрп ет пен өкпе бауырды, бүйректі майлы ішек-қарынға араластырып, қуырып пісіреді. Қала жағдайында қарапайым ас үйде қуырдақты қалай жасауға болады?
Құрамы:
| |
Қызған қазанға құйрық майды шыжғыртамыз. | |
Жүрек, өкпе етін қуырмаыз. | |
5 минуттан кейін бауыр етін қосамыз. Тұздап, араластырамыз. | |
Тағы да 5 минут қуырып, туралған пияз қосамыз. | |
Сорпа не су қосамыз. Сорпаның тұзын тексереміз. Бір қайнағаннан кейін туралған картопты қосамыз. | |
Отты басып, бұқтырып қоямыз. | |
Қуырдақ дайын. Астарыңыз дәмді болсын. |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А