Оқи отырыңыз

Өзі білмесе де елге ақыл айту – қазақтың қасиетті өнері.

Автор: Оралхан Бөкей

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Пияз, мені жылатпа

Пияз, мені жылатпа

Пияз, мені жылатпа

Күнделікті ас жасау барысындағы ең жағымсыз сәттердің бірі - пияз аршығанда еріксіз жылау. Өзіңізді қорлап, бұған жол бермеңіз. Мына кеңестер көмегімен еш жассыз-ақ тамақ даярлай аласыз.

  • Жүзуге арналған көзәйнектер, линзалар, тіпті кәдімгі күннен қорғайтын көзілдіріктер киіп алсаңыз болады.
  • Пиязды терезенің алдында аршыңыз, желмен бірге оның жағымсыз буланулары да кете қояды.
  • Пияздың тамырын оны тазалап болғаннан кейін кесіңіз. Оның басты "ащы" жері сол.
  • Пияз аршып отырып, бірдеңе шайнаңыз. Бұл ағзаңызда жас шығуға кері процесс тудырады.
  • Қасыңызға майшам жағып қойыңыз, ол жағымсыз иістерді жандырады.
  • Аузыңызға суық су толтырып алыңыз. Оны пияз тазалағанша жұтып қоймаңыз.
  • Пияз аршымас бұрын пышақ пен қолыңызға лимон шырынын жағып қойыңыз.
  • Немесе пышақты, қолыңызды суық суға матырып отырыңыз.
  • Ал пиязды жылдам аршу үшін, оны алдын ала бірнеше секундқа ыстық суға малыңыз. 

Дайындаған: Сания Аринова

Сурет: clvr.ru

3661 5
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 16 қараша 2012, 14:22
Пікірлер
+0
16 қараша 2012, 14:34

:lol: мен жылайм пияз ашыған сайын

+0
16 қараша 2012, 15:04

Бәсе, тамырын соңында кесу керек екен ғой ))

+0
19 қараша 2012, 01:23

Соңғы рет пияз жаман жылатты мені. Тіпті душқа түсіп біткенше көзімді аша алмай тұрдым. :evil: Дұрыс пісіп жетілмеген пияз ащы болмай ма екен?Пияздың тым ащы болуы неліктен екен. Піскен, піспегенін қалай ажыратуға болады.

+0
20 қараша 2012, 13:52

пиязды тоназыткышта сактаса козди ашытпайды, аршыгандада, тураганда да. тагы, турамас бурыс муздай сумен жуып алса да ашытпайды :geek:

+0
23 қараша 2012, 23:47

еееееен тиімді тасіл сонгысы!

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...