Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Грант құтты болсын,
Грант құтты болсын, "балмұздақ"!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Глазурьленген сүзбеше

Массагеттен мәзір: Глазурьленген сүзбеше

Массагеттен мәзір: Глазурьленген сүзбеше

Сүзбе – өте пайдалы сүтті тағамдардың бірі. Алайда балалар оның құр өзін жегенді ұната бермейді. Ендеше, дәмі дүкендегімен бірдей болып шығатын глазурьленген сүзбеше дайындап көріңіз.

Сүзбе қоспасына қажетті азық-түлік:

- 200 г сүзбе;
- 60 г кілегей маргарині;
- 50 г қант ұнтағы;
- ванилин.

Глазурьге қажетті азық-түліктер:

- 1 плитка қара шоколад;
- 1 ас қасық кілегей маргарині;
- 1-2 ас қасық сүт.

Сүзбе, кілегей маргарині, қант ұнтағы мен ванилинді араластырамыз. 

Блендермен араластырса, қоспа біртекті болады. Егер блендер болмаса, шанышқымен де араластыруға болады. 

Тақтайдың үстіне аспаздық пакет жайып, сүзбе қоспасын қолмен құрт ұқсатып жасап қоямыз. Глазурь дайын болғанша оны мұздатқышқа саламыз.

Шоколадты бөліктерге бөліп, оған кілегей маргаринін саламыз. Оны буға қойып ерітеміз.

Егер глазурь қою болып шықса, оған аздап сүт қосуға болады.

Қатқан сүзбешелерді шоколад глазуріне малып аламыз. Содан соң қайтадан мұздатқышқа саламыз.

Мұндай тәттіні дайындаудың тағы бір жолы бар. Ол үшін кекс пісіретін ыдысқа аспаздық щеткамен глазурьді жағамыз. Оны мұздатқышқа 5-10 минутқа саламыз.

Глазурьді тағы да екінші рет қайталап жағамыз. Мұздатқышқа 5-10 минутқа саламыз.

Содан соң ыдыстарға сүзбе қоспасын салып, тағы да аз уақытқа мұздатқышқа қоямыз.

Соңынан бетіне шоколадты глазурьді жағып, толықтай қатқанша мұздатқышқа саламыз.

Сүзбешелер ыдыстан оңай алынады. Мұздатқышта жылдам қатады. Дайын сүзбешелерді тоңазытқышта сақтау керек.

Глазурьленген сүзбешелер дайын!

0
Рейтинг: +0

Дайындаған: Ақтоты Жапатова
Фото: massaget.kz
Қосылған күні: 10 тамыз, 16:28
Пікірлер

Бұл жазбаға әлі пікір жазылған жоқ. Бірінші болып пікір білдіріңіз.

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.