Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Массагетте қалай блог жазамын?
Массагетте қалай блог жазамын?

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Пеште пісірілген баклажан

Массагеттен мәзір: Пеште пісірілген баклажан

Массагеттен мәзір: Пеште пісірілген баклажан

Бұл – ірімшік және қызанақ қосылатын өте дәмді тіскебасар. Баклажан мен кәдіден түрлі тағамдар дайындауға болады. Солардың бірі – пеште дайындалатын қарапайым тіскебасар. 

Қажетті азық-түлік:

- 1 баклажан;
- 1 кәді;
- 2-3 қызанақ;
- 100 г ірімшік;
- 2-3 ас қасық қаймақ;
- аскөк;
- 2 сарымсақ.

Баклажанды жалпақтығы 1 см болатындай етіп тураймыз.

Баклажанды ыдысқа салып, аздап тұзбен араластырамыз. Сол кезде оның ащы дәмі кетеді. 

Кәдіні де жалпақтығы 1 см болатындай етіп тураймыз. 

Қызанақты жіңішке дөңгелектеп тураймыз.

Ірімшікті үккіштен өткіземіз.

Ірімшік, қаймақ, сарымсақ және аскөкті араластырамыз. 

Пешке салатын ыдысты майлап, баклажан мен кәдіні қойып шығамыз. Үстіне қалауыңызға қарай тұз бен қара бұрыш себуге болады.

Одан соң қызанақты қойып шығамыз.

Қызанақтың үстіне ірімшік қоспасын жағамыз. Оны 200 градуста қыздырылған пеште 30-35 минут пісіреміз.

Баклажан мен кәді дайын! Ас болсын!

1
Рейтинг: +2

Дайындаған: Ақтоты Жапатова
Фото: massaget.kz
Қосылған күні: 19 маусым 2018, 12:45

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.