Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Массагетте қалай блог жазамын?
Массагетте қалай блог жазамын?

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Арнайы жобалар директоры

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Жасымық сорпасы

Массагеттен мәзір: Жасымық сорпасы

Массагеттен мәзір: Жасымық сорпасы

Қызыл жасымық сорпасы – өте пайдалы әрі дәмді тағам. Жасымықтан крем-сорпаның дайындалуын ұсынған болатынбыз. Бүгін жылдам дайындалатын жасымық сорпасының рецептісін ұсынамыз. 

Қажетті азық-түлік:

– 1 пияз;
– 1 сәбіз;
– тауық еті;
– 3-4 саңырауқұлақ (міндетті емес);
– 1 қызанақ;
– 1 шай кесе қызыл жасымық (чечевица);
– 4-5 стақан қайнаған су;
– тұз, қара бұрыш.

Пиязды ұсақтап тураймыз.

Тауық етін орташа етіп тураймыз.

Саңырауқұлақты жарты сақина етіп тураймыз.

Сәбізді үккіштен өткіземіз.

Қызанақты жарты сақина етіп тураймыз.

Қазанға немесе кәстрөлге аздап май құйып, тауық етін қуырамыз. Оған аздап тұз бен қара бұрыш қосып, араластырамыз.

Оған пияз, саңырауқұлақ және қызанақты саламыз.

Содан соң сәбізді саламыз.

Барлығын 10 минуттай орташа отта қуырамыз. 

Содан соң су құямыз. Дәмін тексеріп, қалауыңызша тұз және басқа да дәмдеуіштер қосуға болады.

Жасымықты жуып, сорпаға саламыз. Жасымықтың езілгені оның дайын болғанын көрсетеді.


Жасымық сорпасы дайын!

0
Рейтинг: +0

Дайындаған: Ақтоты Жапатова
Фото: massaget.kz
Қосылған күні: 15 маусым 2018, 12:44

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.