Қатпарлы қамырдан самса!
жеке
блог

Қатпарлы қамырдан самса!

Қалайсыздар құрметті массагеттіктер!

Мен сіздермен бүгін қатпарлы қамырдан дәмді самса жасау жолдарымен бөлісемін.

Ендеше бастаймыз.

 

.

 

Құрамы:

   Қамырына:

500-600 г ұн

3 жұмыртқа

200 г сары май

3 ас қасық қаймақ

Шым-шым тұз

   Салмасына:

0,5 кг тартылған ет

3 пияз

1 сәбіз бен картоп

Тұз және бұрыш

.

Ең алдымен ыдысымызға ұнымызды салып, үстіне қаймақты, жұмыртқаны, сары майды, тұзды салып жақсылап илейміз.

.

Дайын болған қамырды тоңазытқышқа 1 сағатқа салып қоямыз.

.

Енді салмасын дайындаймыз. Керек заттың барлығын ыдысқа салып, тұз бен бұрышты дәміне қарай салып араластырып қоямыз.

.

1сағаттан соң қамырды тоңазытқыштан алып, жайып, арасына ерітілген сары майды жағамыз.

.

Содан-соң қамырды жұқалап орап, тоңазытқышқа жарты сағатқа салып қоямыз.

.

Мен қамырды екіге бөліп алдым.

.

Жарты сағаттан соң қамырды бірдей көлемде бірнеше бөлікке бөлеміз. Содан кейін әрқайсысын жеке-жеке жайып шығамыз.

.

Арасына етті салып, осылайша түйеміз. Дайын болған самсалардың үстіне жұмыртқаны жағып, кунжут пен көкнәр себуге болады.

.

Самсаларды жасап болғаннан кейін 180-200 градуста қызарғанша пісіреміз. (45-50 минут)

.

Міне самса дайын болды.

Астарыңыз дәмді болсын!