жеке
блог

Тез дайындалатын кеспелер қалай өндіріледі?

"СG Food Central Asia» ЖШС – Түркістан облысында Wai Wai деген брендпен тез дайындалатын кеспе өндіреді. Аталған кәсіпорынның технолог маманы Айгүл Әзімбаева тез дайындалатын кеспелердің қалай өндірілетіні туралы айтты.

Маманның сөзінше кеспенің сапасы ұн желімтегінің сапасына тікелей байланысты. Кеспе өндірудегі бірінші процесс – қамырдың иленуі. Қамыр иленіп болған соң, жайылу процесінен өтеді. Соңыра пышаққа түсіп, кесіліп шығады.

Сосын ыстық буға шыланады, сол бу арқылы пісіп шығады. Пісу уақыты – 3,5 – 5 минутты құрайды екен. Пісіп шыққан кеспе дайын ыдыстарға барып түседі. Сосын майға пісіріліп, кептіріледі. Сосын қапталып, ішіне арнайы дәмдеуіштер қосады.

Атап өтерлігі "СG Food Central Asia" ЖШС тез дайындалатын кеспеге қосатын дәмдеуіштерді де өздері дайындайды. Аталмыш өнімнің «халал» стандарты бар. Айта кету керек бұған дейін Қазақстанға мұндай кеспелер Қытай мен Ресейден келген.

Бөлісу:
Пікір қалдыру үшін сайтқа кіріңіз
Өзгерту



ЕҢ ҚЫЗЫҚТЫ БЛОГТАР

«Тәртіпке бағынған ел құл болмайды».
Жайлауға атпен бардық // Екіаша, Көкбұлақ, Шет Меркі, Орта Меркі
Абайдың ғылым-білім туралы ойларының маңызы
Шет Меркі өзені, Тоғызбұлақ ауылының тамаша табиғаты
Шетелдегі қазақ полицей "Әлем батыры" атанды
«Тар заман» туындысында кездесетін афоризмдер

Жұлдызды блогтар

Жайлауға атпен бардық // Екіаша, Көкбұлақ, Шет Меркі, Орта Меркі
Жайлауға атпен бардық // Екіаша, Көкбұлақ, Шет Меркі, Орта Меркі
Шет Меркі өзені, Тоғызбұлақ ауылының тамаша табиғаты
Шет Меркі өзені, Тоғызбұлақ ауылының тамаша табиғаты
Ораза айының өңірлер бойынша кестесі
Ораза айының өңірлер бойынша кестесі