Оқи отырыңыз

Көркем сөз – көңіл тілі,
Жалаң сөз – зейін тілі.

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Массагет жастарды жұмысқа шақырады
Массагет жастарды жұмысқа шақырады

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Айран бәліші

Айран бәліші

Айран бәліші

Қазіргі арулардың өмірі жарыс сияқты. Сабақ, жұмыс, үй, бала-шаға... Үй жинау, тамақ әзірлеу... Осының арасында отбасыңызды қуантып, шайға тіскебасар ретінде бәліш істеуге уақыт табу арманға айналды. Бірақ, МАССАГЕТ сізге керемет бәліш мәзірін ұсынғалы отыр. Құрамында әр ас үйде табылатын азықтар, дайындалуы оңай, тіпті тамақ әзірлей алмайтындар да оны оңайлықпен дайындай алады. Ендеше, кеттік!

Құрамы:

  • 3 жұмыртқа;
  • 2 стақан ұн;
  • 1/3 стақан сұйық май;
  • 1 стақан айран;
  • 10 г қамыр қопсытқышы;
  • 1 стақан қант.

Жұмыртқаны қантпен араластырып, миксердің көмегімен шайқаймыз. 

Оған айран, сұйық май қосамыз. Үстінен ұн сеуіп, қамыр қопсытқышымен араластырамыз.

Қамырды жақсылап араластырып, бәліш дайындайтын пішінге құямыз. 

Пісіру пешіне 170-200 С-қа 40-50 минутқа қоямыз.

Айран бәліші дайын! Асыңыз дәмді болсын!

Бәлішті істеп, мына жерге жазып кетуді ұмытпаңыз!

22482 66
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 14 ақпан 2012, 17:00
Пікірлер
+0
14 ақпан 2012, 18:07

Қолыңыз дерт көрмесін! Мммм....Тәтті сияқты) (суреттен қарағанда)

+0
14 ақпан 2012, 18:16

Қарным ашып кеттіііііііііііііііііііііііііііііііі))))

+0
14 ақпан 2012, 18:54

Мен жасап көргенмін. Өте оңай жасалады. Әрі дәмді.

+0
14 ақпан 2012, 21:47

Онсыз да қарным ашып жүргенде.... айран бәліші....

+0
14 ақпан 2012, 23:03

Миксер жоқ жағдайда не істеуге болады? Және, микротолқынды пешіне қоюға бола ма? Қамыр қопсытқышы қосу шарт па? Жұмыртқасыз қалай болар?

+0
15 ақпан 2012, 00:08

Миксер жоқ болса венчик немесе вилкамен араластырсаңыз болады. микротолқынды пеш жоқ болмайды. Сондай-ақ ол зиян. Сіз ондайдан қорқушы едіңіз ғой.

+0
15 ақпан 2012, 00:30

Сәния, сіздің сөздеріңіз маған тым ауыр тиіп тұр, мен не қорқатынымды қайдан білесіз?

+0
15 ақпан 2012, 00:31

Сіздің денсаулығыңызды ойлағаным ғой) Өзіңізге абай болыңыз)

+0
15 ақпан 2012, 00:51

О рақмет, осы біздің мақала жазушылар, әдміндер керемет қой, қолданушылардың денсаулықтарын ойлайды.

+0
15 ақпан 2012, 00:58

Бәрі де сіз үшін

+0
14 ақпан 2012, 23:05

Аспазшылар, ұнның қандай сорты керек? Сосын, сұйық май деген не? Күнбағыс майы ма? Олиф майын қолданса бола ма? Және, қантты алап тастап, оның орнына арнайы жасанды қантты қолдануға бола ма?

+0
15 ақпан 2012, 00:11

Ұнның 1-ші немесе жоғарғы сортын қолдансаңыз болады, сұйық май - иә, күнбағыс майы. Олиф майын бәліштерге қоспайды...Жасанда қант жайлы олай істеп көрмедік, онсыз да қатты тәтті болып шықпайды, қорықпаңыз. Қаласаңыз, жасап көріп бізге де айта кетіңіз.

+0
15 ақпан 2012, 00:31

Олиф майын неге қоспайды?

+0
15 ақпан 2012, 00:36

Қосуға болады, тек дәмі ерекше болып шығады. Тәтті бәлішке қопағаныңыз дұрыс болады. Алма қосылған бәліштерге болмаса, тек пропорциясын қатаң бақылау керек. Жалпы, киім тіктіруге артық ақша болмайтындай, қымбат зәйтүн майын бәлішке қосқан кішкене дұрыс емес.

+0
15 ақпан 2012, 00:48

0,5 литрі мың теңгенің шамасы ғой, қалта көтерер, денсаулық қымбат емес пе? Бәрі дұрыс, бәрі жақсы, алаңдамаңыз, ертең барып малға арналған шөбімді сатып келем де, сол майды алармын.

+0
15 ақпан 2012, 00:51

Қуаныштымын сізге! Тек бәліш күнбағыс майынан істелсе ғана оның дәміне кепіл бере аламын

+0
15 ақпан 2012, 01:08

Кепіл? Сонда, дәмі жағымсыз болга егер, сізден айыппұл талап етуіме болады деген сөз бе? Қалай сонда, түсімбедім.

+0
15 ақпан 2012, 01:10

Дәмі жағымсыз болса (болга емес), демек осындай оп-оңай мәзірді істей алмасаңыз, бұл сұрақ маған қойылмауы керек.

+0
15 ақпан 2012, 01:14

Көпте орынсыз сұрақ қойғаныма кешіріңіз, сізге рақмет, қандай керемет мақала жазушысыз! Алғысымды айтамын. Ертең жасауға ниетін бар.

+0
15 ақпан 2012, 01:17

О не дегеніңіз! Түсінбесеңіз, неге айтпасқа. Менің сүйікті қолданушылар қатарынан байқалатын болдыңыз. Жасап, қолыңыз тисе, суретке түсіріп жіберіңіз!

+0
14 ақпан 2012, 23:07

Сосын айранның пайызы туралы мәлімет жоқ қой, осыны ескертсеңдер жақсы болар

+0
14 ақпан 2012, 23:33

1 Стақан айран деп жазылып тұрған сияқты ) Сұйық майға күнбағыс майын пайдалансаңыз болады. Миксер жоқ жағдайда жақсылап үлкен қасықпен араластырасыз. Жасанды қант жайлы білмедім, сіз эксперимент жасап көріңіз. Міндетті түрде қопсытқыш қосу керек, әйтпесе қамыр көтерілмейді.

+0
15 ақпан 2012, 00:03

Айран туралы, пайыз ол майлылығы туралы дегенім ғой, 1 -2,5 -4 -6 пайыз ба? Қанша? Сұйық май деген не? Саусақпен түсіндіріп беріңізші! Бір өтініш болсын. Суретте болса күнбағыс майы тұр ғой, қамыр қопсытқышы зиян емес пе? Табиғи ашытқыны қолдануға болмайды деген сөз бе? Жасанды қант туралы ойлап тұрмын.
Егерде эксперимент жасап, уланып, өмірім (тпәй тпәй) озып кетсе, кінәнің бәрін осы сайттан көремін!

+0
15 ақпан 2012, 00:15

Айранның пайыздылығы тек бәліштің майлығына әсер етеді. Сізге майлығы ең азын таңдаған жөн болар.

+0
15 ақпан 2012, 00:13

Айранның пайыздылығы тек бәліштің майлығына әсер етеді. Сізге майлығы ең азын таңдаған жөн болар.

+0
15 ақпан 2012, 00:04

Және, микротолқынды пешіне қоюға бола ма?

+0
15 ақпан 2012, 00:16

Бұл сұраққа жауап берілді

+0
15 ақпан 2012, 00:20

Marationok Сәммитстаннанның БЛОГ ТҰҒЫРНАМАСЫН БОМБАМЕН ЖАРЫП КЕТЕМІН-АУ ДЕЙМІН БІР КҮНІ!!! )))))))))))

+0
15 ақпан 2012, 00:22

)))Қойыңыз)))өзіме қатты ұнайды Маратенок мырза

+0
15 ақпан 2012, 00:27

Сенің шыж-быж етіп жыныңа тиіп жатыр ғой! Сен дегенде сердце горит Сәния! ))

+0
15 ақпан 2012, 00:28

Жаныым!Тамақ пісіріп үйренгісі келетін шығар, бір пайдам тисе мәз болам ғой))

+0
15 ақпан 2012, 00:35

Қайдам, қайдам.Ондай ниеті болса мұрнымды кесіп берейін! ))

+0
15 ақпан 2012, 00:27

Қыпшақ елінің азаматшасы және ұстаз, жарыла берсін!

+0
15 ақпан 2012, 00:33

Ойбу, түсінбей тұрсың ба?! Жарылса өзің қоса кетесің ғой! )))Marationok мырза! Әттең, Сәнияның бір ауыз сөзі заң ғой мен үшін, содан аман қалып тұрсың! ))

+0
15 ақпан 2012, 01:09

Қыпшақ елінің азаматшасы және ұстаз "сенге" көшкеніміз мені қуантуда

+0
15 ақпан 2012, 00:34

Ойбу, түсінбей тұрсың ба?! Жарылса өзің қоса кетесің ғой! )))Marationok мырза! Әттең, Сәнияның бір ауыз сөзі заң ғой мен үшін, содан аман қалып тұрсың! ))

+0
15 ақпан 2012, 00:34

Ойбу, түсінбей тұрсың ба?! Жарылса өзің қоса кетесің ғой! )))Marationok мырза! Әттең, Сәнияның бір ауыз сөзі заң ғой мен үшін, содан аман қалып тұрсың! ))

+0
15 ақпан 2012, 00:37

)))

+0
15 ақпан 2012, 14:48

Тууу, Сәнияны шаршатты-ау сұрақтарымен Маратионок мірзә!!

+0
15 ақпан 2012, 00:17

Тағы сұрақтарыңыз болса, қуана жауап беремін)

+0
15 ақпан 2012, 16:53

Қарын ашып кетті ғой. суреттердің сапасы неге нашар? Жарық қойып, арнайы түсіруге болмас па екен? Әйтпесе керемет

+0
15 ақпан 2012, 23:38

сапасы "нәрмәлні" фотоның, қолдарың дерт көрмесін

+0
15 ақпан 2012, 17:16

Мен кеттім пісіруге. Ертең бәріңді бәлішпен "угощаю" , Егер қалса деген ба)))

+0
15 ақпан 2012, 18:14

ураа!!

+0
15 ақпан 2012, 18:40

мәә, еще қалса деп қояды. Арайка, бізсіз тамағынан қалай өтеді! )))))

+0
15 ақпан 2012, 21:42

Мен пісіріп жатырмын) келіндер!)

+0
15 ақпан 2012, 23:23

Бәріміз бір күнде жасап жатқан сияқтымыз )))

+0
15 ақпан 2012, 23:34

Қыздар, қалай сонда, өздерің пісіріп жеп алады екенсіндер де....бізге ше?

+0
15 ақпан 2012, 23:43

Үстідегі пікірлеріңізге қарағанда өзіңіз жасамақ едіңіз ғой ))

+0
15 ақпан 2012, 23:47

Май сатып алу керек

+0
15 ақпан 2012, 23:47

ШАҚЫРДЫҚ ҚОЙ, КЕЛІҢДЕР)))))))))))

+0
15 ақпан 2012, 23:53

Ең үлкен тәрелкесі маған!

+0
16 ақпан 2012, 23:35

Қарлыға Маратионкке азғантай бер! ))

+0
17 ақпан 2012, 21:26

Мен жасадым, фотосын қалай көрсетсем екен??)))) Рақмет, қыздар!

+0
18 ақпан 2012, 01:17

Форумға жазып, салсай ))

+0
18 ақпан 2012, 01:39

"Салсай" деген не? "Форумға жазып, сал" емес пе?

+0
19 ақпан 2012, 23:35

ЕМЕС! ))

+0
19 ақпан 2012, 23:49

Маратенок, қыздармен салғыласуды қашан қоясыз? бұл жерді базар қылмайықшы.

+0
20 ақпан 2012, 00:00

Ол бүгін шаршаған сияқты!

+0
20 ақпан 2012, 12:27

осы бәлішті жасап бизге усынып отырган жанга коп рахмет! мен окыган сон бирден жасауга киристим! басында бари жаксы сиякты еди,писиретин пеште жаксы котерилген болатын,уакыты биткен сон оширип,бәлишти бираз уакыт сол пеште калдырганнанба алде баска себебі барма басында улкен болып котерилген балишим басылып калыпты! бирак дами тил уйірерлік дамди болды! егер бәлиштин басындагы котерилген калпын жогалтудын себептерин билетин болсаныз отиниш жазып жиберинизши!Алдын-ала алгысымды билдирем рахмет!!!!!!

+0
24 ақпан 2012, 16:24

Қамыр қопсытқышын алдын-ала ұнмен араластырыңыз. Сондай-ақ бәлішті пісіру барысында пешті қайта-қайта аша бермеңіз.

+0
27 ақпан 2012, 14:47

коп рахмет! аиткандарынызды ескеретин болам!

+0
21 ақпан 2012, 02:21

Тап осыны ертең жасап жемесем.....

+0
29 ақпан 2012, 12:18

Айран баліші өте дәмді тағыда мәзірлер жибериниз

+0
29 ақпан 2012, 16:34

ас содасын косу керек пе бул тагамга?

+0
19 желтоқсан 2012, 11:50

жоқ

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо Джон Сок 

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...