Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Картоп ұялары

Мәзір: Картоп ұялары

Мәзір: Картоп ұялары

Тамаққа не жасаймын деп күнде ойланасыз ба? Әрине, отбасыңызға ерекше тамақ істеп бергіңіз-ақ келеді, алайда, мейрамхананың асына ұқсайтын ерекше тағамдарға уақыт пен шеберліктің керек екені рас. Қапаланбаңыз! Әр асханада табылатын азық-түліктерден жасалынатын мына ас мәзірі әркімнің қолынан келеді.

Дайындалу уақыты: 35 мин;

Құрамы:

  • Картоп - 600гр;
  • Жұмыртқа - 4 дана;
  • Сұйық май;
  • Тұз;
  • Басқа да дәмдеуіштер;

Картопты тазалаймыз. Оны ұзын жіңішке текшелерге турап, суға салып бірнеше рет жуып аламыз. 

Суын ағызып, орамалға жайып кептіреміз.  

Кепкен картопқа тұз бен дәмдеуіштер қосып араластырамыз. 

Туралған картопты майға 7 минут араластырмай қуырамыз. Қуырылған картопты оттан алып, қасықтың көмегімен кері аударамыз. 

Картоп бәлішінде симметриялы болатындай жұмыртқа құятын 4 жер дайындаймыз.

Пісіру пешін 200С градусқа дейін қыздырып, картоп бәлішін саламыз. 6 минуттан соң жұмыртқаларды құйып, пісіру пешіне қайта 5 минутқа қоямыз. Осы кезде картоптың бетін қақпақпен жапқан абзал.

Картоп ұялары дайын! Асыңыз дәмді болсын! Қосарыңызды форумға жазыңыз.

20866 32
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 09 ақпан 2012, 16:00
Пікірлер
+0
09 ақпан 2012, 16:39

Мммм!!! кешкі асқа не пісірем деп ойлап отыр едім, рақмет, Сантия! )

+0
09 ақпан 2012, 16:40

))біз кеше жедік, дәмді

+0
09 ақпан 2012, 16:58

Не деген керемет!!!!!!! мен де жегім кеп түр.

+0
09 ақпан 2012, 17:08

Мынаған қарап, тәбетім ашылып кетті. )

+0
09 ақпан 2012, 17:38

Суретке қараааап тұрып, бір жұтынып алдым ғой. Павлов ағайдың шартты рефлексі жүріп жатқан сыңайлы! ))

+0
09 ақпан 2012, 17:49

Туралған картопты майға 7 минут араластырмай қуырамыз. Сонда асты күйіп кетпей ме?

+0
09 ақпан 2012, 18:05

Мен істедім сәл күйді, солай болу керек.

+0
09 ақпан 2012, 17:52

Қарапайым әрі ерекше екен

+0
09 ақпан 2012, 21:08

сондай тагам жасап мени конакка шакырындаршы(кыздар)?!

+0
13 ақпан 2012, 14:46

Өзіңіз істеп ұнаған қызыңызды қонаққа шақырсаңыз қайтеді?

+0
14 ақпан 2012, 06:43

Ойбай қыздар, анау нағыз холестерин ғой, сарыуыздың ішінде де жаман заттар бар дейді ғой, картоптың ішінде крахмал бар ол өте зиян зат, өттте, және қалай сонда түсінбедім? Сәннің не керегі бар сонда?

холестерин + крахмал + тағы да холестерин = салмақ артуы, зат алмасудың нашарлауы, қан қысымы жоғары болуы, қан құрамында зиян заттар көбеуі т.б. яғни, жақсы ас емес деген сөз.

+0
14 ақпан 2012, 16:42

Дәмді есесіне)))

+0
14 ақпан 2012, 18:22

Холестерин дәмді ме? Мен әлі білмейді екенмін

+0
14 ақпан 2012, 18:24

Қойыңызшы енді, арасында болады ғой)

+0
14 ақпан 2012, 18:56

мен сіздердің денсаулықтарыңды ойласам сіздер болса...

+0
14 ақпан 2012, 19:24

рахмет рахмет

+0
14 ақпан 2012, 19:32

Менің ойым, анау мақалаға астыңғы жағына былай қосу керек:

Осы картоп ұялары деген асты дайындамақ алдында, ескерту: ішінде улы, зиян заттар бар, холестерин, крахмал. денсаулығыңызға зақым алып келуі мүмкін.

+0
14 ақпан 2012, 19:43

Сіздің пікіріңіз де жеткілікті болар

+0
14 ақпан 2012, 19:51

Менің пікірімді кім оқып жатыр? Модератор мен администраторлардан басқа?

+0
14 ақпан 2012, 19:52

Холестеринге жол жоқ!

+0
14 ақпан 2012, 20:00

Гүл алқабындағы гүлдердің әдемілігін көріп, жұпарымен рахатқа кенелудің орнына, саусағына батқан бір түйір тікенге ашуланып «Бүйткен гүлі құрсын!» деуге болады ма?

+0
14 ақпан 2012, 20:29

Болады, ол гүл зиян болса егер, мүмкін ол гүлдің тікенегі улы шығар оны кім біледі? Ол менің ойым

+0
14 ақпан 2012, 20:37

Сіз гүлдің улы болғанын айтып тұрсыз, сонда жеп жүрген холестериннің улы болғаны ма, әлде зиян болғаны ма?

+0
14 ақпан 2012, 20:56

Мен түсімбедім гүл мен картоптың айырмашылығын таба алмай тұрсыз ба әлде қалай?

+0
14 ақпан 2012, 21:07

Иман деген посты ашып сізбен сөз жарыстырмайақ қою керек екендігін шештім......................

+0
14 ақпан 2012, 21:33

Онының өте дұрыс шешім, өйткені анау ас нағыз холестериннің өзі

+0
14 ақпан 2012, 21:44

Мен өз басым, осындай зиян келтіретін асқа қарсымын, және осы зиян келтіретін асты жарнамалайтын мақалаларға да қарсымын.

+0
15 ақпан 2012, 00:05

Сонда да осындай мәзірлердің көптеп болатынын айтып өтейін. Қаламасаңыз, оқымаңыз. Бұның да өз оқырманы табылады. Тек сізге ғана арналған тағамдар емес екенің түсінетін шығарсыз.

+0
15 ақпан 2012, 20:57

ким бул тагамды жасап корди??? мен ертен жасаймын . Калай болганын сосын жазамын))))))

+0
18 ақпан 2012, 15:37

Бул тагамды истеп коруге болады екен, онай ари дамди сиякты!

+0
04 ақпан 2014, 15:00

duhovkaga pisireme?

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

"Мен өзінді теңдесі жоқ құдірет деп түсінем!.."

. Әлемде миллиондаған аналар бар. Олардың әрқайсысы ерекше, әрі қайталанбайтын...

Мен мақтан тұтамын!
Мен мақтан тұтамын!

“Дарын – армандардың орындалатын құт мекені” деймін.

Егер мен жазушы болсам...
Егер мен жазушы болсам...

Егер мен жазушы болсам, "Махаббат, қызық мол жылдар" романының шешімі қандай...

Төрт алынған екі
Төрт алынған екі

Төрт алынған екі деген есепке төрт деп жазғаным себепті, мұғалімнен екі күн сын...

Автор: Естен Ербол
ҰБТның алаңдатар сұрақтары
ҰБТның алаңдатар сұрақтары

Гранттан айырылып қалмау үшін нені ескеру керек? Шығармашылық емтихан туралы

Автор: Диана Рахым

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...