Оқи отырыңыз

Көркем сөз – көңіл тілі,
Жалаң сөз – зейін тілі.

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Массагет жастарды жұмысқа шақырады
Массагет жастарды жұмысқа шақырады

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Ащы тілдер

Мәзір: Ащы тілдер

Мәзір: Ащы тілдер

Баклажан жаз-күз маусымында базар сөрелерінде ең жиі кездесетін көкөністердің қатарында болады. Осы кезде оның бағасы да әлдеқайда арзандайды. Бұны қалт жібермей, баклажаннан мысалға мынандай ащы тілдер тіскебасарын әзірлеп көріңіз.

Құрамы:

  • баклажан - 3 дана;
  • қызанақ - 2-3 дана;
  • сарымсақ - 1 дана;
  • сұйық май;
  • майонез;
  • қара бұрыш.
Баклажанды жуып, дөңгелек текшелерге тураймыз. 
Баклажанды суы тазарғанша жуамыз. Тұзды суға 5-10 минутқа салып қойған дұрыс. Артынан майлыққа кептіруді ұмытпаңыз.
Табаға май қыздырамыз. Қызған майға баклажанды екі жағынан алтын түске боялғанша қуырамыз.
Қуырылған баклажан текшелерінен майын ағызып, құрғатамыз.
Ол құрғағанша майонезге үгітілген сарымсақ пен қара бұрышты қосып, тұздық даярлаймыз.
Тәрелкеге баклажан текшелерін жайып, үстінен дайындаған тұздықты жағамыз.
Қызанақты әдемі бірдей текшелерге тураймыз.
Баклажанның үстіне қызанақ жайғастырамыз. Қаласаңыз, бірнеше қабат істесеңіз болады.
"Ащы тілдер" дайын! Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

2485 0
Рейтинг: +0

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 11 қыркүйек 2012, 13:43
Пікірлер
+0
11 қыркүйек 2012, 13:38

осы салатты жасауды өте жаксы коремин, дамди ари онай))) ащы тілдер екенін білмеппін, біз анкл бенс деп айтатынбыз уйде :)

+0
11 қыркүйек 2012, 14:29

Тещин язык дейд орысша)

+0
11 қыркүйек 2012, 13:54

мағанда ұнайды, тез дайындалады особо поварлықты қажет етпейді :P

+0
11 қыркүйек 2012, 14:06

бұны дайындай алам, дәмді етіп ;)

+0
11 қыркүйек 2012, 14:19

мен де істей алам, майлы болып кетпесе өте тәтті. Тәтті болғанда ащы тәтті :mrgreen:

+0
13 қыркүйек 2012, 16:33

Күшті! :)

+0
17 қыркүйек 2012, 21:00

мен сарымсақты ұнатпаймын сондықтан қоспаймын. баклажанды жұмыртқаның ақуызына батырып алып қуырамын! :)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо Джон Сок 

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...