Оқи отырыңыз

Егер гүлдерде жүрек болса, ең үлкен әрі мықты жүрек бәйшешекте болар еді.

Автор: Сатыбалды Нарымбетов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Дімләма

Мәзір: Дімләма

Мәзір: Дімләма

Түркі халықтарының дәстүрлі тағамдарының бірі - дімләманың мәзірімен таныс болыңыздар. Бұл тағамды тұрақты қолданушымыз Жанат Ахметов әзірледі.

Құрамы:

  • Ет - 0,5-0,8 кг;
  • Пияз - 2-3 дана;
  • Сәбіз - 1-2 дана;
  • Болгар бұрышы - 2-3 дана;
  • Картоп - 5-6 дана;
  • Орамжапырақ - бірнеше жапырақ.

 

Ет маринады:

  • Кілегей - 1 ас қасық;
  • Сірке су - 3-4 тамшы;
  • Пияз - 1 дана;
  • Көк шөп (аскөк, жуа).

Етті кесек қылып турап, сарымсақ пен көк шөпті майдалаймыз. Сірке суы мен кілегейді қосып, майдаланған сарымсақ пен көк шөпті қосамыз. Етті 20-25 минутқа маринадтап қоямыз.

Қазанға май құйып, қыздырып, пиязды 4-ке бөліп салып, кейін маринадталған етімізді салып, суы шыққанша қуырамыз.

Бұрышты үлкен текшелерге тураймыз.

Сәбізді де дәл солай.

Көкөністерді қазанға саламыз. 10 минут бойы қуырамыз.

Тамағымызға 200 гр су құйып, туралған картопты саламыз.

Бетін орамжапырақтың бірнеше жапырақтарымен жауып, 10-15минут баяу отқа бұқтырамыз.

Асымыз дайын. Дәмді болсын!

Автор: Жанат Ахметов

10573 35
Рейтинг: +6

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 23 шілде 2012, 15:34
Пікірлер
+0
23 шілде 2012, 15:42

оо, Жаконың қолы алтын екен :)

+0
23 шілде 2012, 16:10

артық мақтап жібердіңіз ғой :oops:

+0
23 шілде 2012, 15:48

Бұл жігіттің қолынан келмейтіні жоқ екен! Мәләдес, "5" деген баға! Жасап көру кере екен!

+0
23 шілде 2012, 16:09

өзіңнен кіші адамның бұл дегені қызық естіледі екен. Рахмет

+0
23 шілде 2012, 16:12

жасыңызды жазып коймапсыз! :D

+0
23 шілде 2012, 16:13

дұрыстап қарап келіңізші :D

+0
23 шілде 2012, 16:15

оой ұнамай қалдыңыз! Жігіт басыңызбен сөз таластырып,

+0
23 шілде 2012, 16:17

:oops: :oops: :oops: уялтып тастадыңыз ғой. сөз таластыру ойымда жоқ еді

+0
23 шілде 2012, 16:18

жарайды, "ұялу" образын жақсы сомдапсыз! :)

+0
23 шілде 2012, 16:21

хахахахха! Мақпал, дай пять ))

+0
23 шілде 2012, 16:22

:D :бес саусақ:

+0
23 шілде 2012, 16:26

біліп едім сенің осындай сәтті құр жібермейтініңді )))

+0
23 шілде 2012, 15:51

Жарайсың, Жанат! )

+0
23 шілде 2012, 15:51

Дәмді болар!)

+0
23 шілде 2012, 16:07

сен жасайтын тамақтардың дәміне жете қоймас)))

+0
23 шілде 2012, 15:53

Afiyet olsun!

+0
23 шілде 2012, 16:08

түсінбедім))) пікірімді тінтіңіз деп тағы ренжитін болдың ау

+0
23 шілде 2012, 16:24

Пысықтығыңыз ұстап, түрік асын әзірлепсіз. Сол үшін сізге түрікше "Ас болсын!" дедім

+0
23 шілде 2012, 16:02

Жаман емес, тәбетті ашатындай екен. Ұсыныс: келесіде болгар бұрышын ішіндегі дәнінен ұқыптылау тазартуға тырысыңыз. Жалпы, соңғы өнім тартымты көрініп тұр. Сілекей ақты.

+0
23 шілде 2012, 16:05

дәні зиян ба?

+0
23 шілде 2012, 16:13

Жалпы, болгар бұрышын қай тамаққа қоспасын, аспаз адам дәнінен тазалап алатыны бар. Жалпы қағида. Мен соны жеткізгім келді. Бәлкім, сіздің өзіндік "фирменный" мәзіріңіздің ерекшелігі де сонда шығар! Мойымаңыз!!!

+0
23 шілде 2012, 16:15

мен барлық тамақтарға дәнімен қосамын. ол қағиданы алғаш естуім,енді ойымда болады

+0
23 шілде 2012, 16:04

ааа, сіз бе? Авторын енді байқадым) Бәсе деймін-ау, Сәнияның фоны басқаша болушы еді дееееп ұоямын) Дәмді секілді!

+0
23 шілде 2012, 16:07

Сания екеуміздің фонымызды әбден жаттайтын болдыңдар ғой)))

+0
23 шілде 2012, 16:20

Демек әлі де жасап, жолдайсыз ғой? Тамаша! Авторлық тағам күтеміз сізден енді! (деееп қолқа салып отырайын құр отырғанша...))))

+0
23 шілде 2012, 16:51

Оразада бұндай пост шығарады ма))))))

+0
23 шілде 2012, 18:08

ауыз ашарға дайындық қой)))

+0
23 шілде 2012, 17:17

өте дәмді көрінеді!!!!!!!!!!!жасап көру керек екен
8-)

+0
23 шілде 2012, 21:07

cізге рахмет, Жанат!!!! бүгін кешке асқа осы тағамды әзірледім!өте дәмді екен!!!!!!!!!!!!!!ауызашарға керемет тағам болды

+0
24 шілде 2012, 13:01

ас болсын)

+0
24 шілде 2012, 04:00

Қолың дерт көрмесін

+0
24 шілде 2012, 13:01

рахмет)

+0
24 шілде 2012, 18:05

ммм,дәмді екен.

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Сплит +16
Сплит +16

«Внутри Кевина живут 23 личности. Вскоре еще одна явит себя миру»

Автор: Айкона Н
Тұмса табиғат тыныштықты қалайды (эссе)
Тұмса табиғат тыныштықты қалайды (эссе)

Табиғат әсемдігі мен тыныштығы туралы

Өмірімде бананға тайып құлаған адам көрмеппін!
Өмірімде бананға тайып құлаған адам көрмеппін!

Емтихан парақтарын жасау үшін күніне 100.000 ағаш кесіледі

Автор: Arayka Sakhova
Жолдар, жолдар
Жолдар, жолдар

Тесігіңді түзеп, жыртығыңды жамасаңшы...

Мектепте оқығаннан бері біз сеніп келе жатқан әлемдегі 13 миф
Мектепте оқығаннан бері біз сеніп келе жатқан әлемдегі 13 миф

Ұлы Қытай қорғаны ешқандай құралсыз ғарыштан көрінеді.

Автор: Arayka Sakhova
Махаббат деген не?
Махаббат деген не?

Махаббат деген не?


Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...