Оқи отырыңыз

Тілекке еңбек тірек болмаса, ойға омалып қырдан аса алмайсың.

Автор: Бауыржан Момышұлы

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Дімләма

Мәзір: Дімләма

Мәзір: Дімләма

Түркі халықтарының дәстүрлі тағамдарының бірі - дімләманың мәзірімен таныс болыңыздар. Бұл тағамды тұрақты қолданушымыз Жанат Ахметов әзірледі.

Құрамы:

  • Ет - 0,5-0,8 кг;
  • Пияз - 2-3 дана;
  • Сәбіз - 1-2 дана;
  • Болгар бұрышы - 2-3 дана;
  • Картоп - 5-6 дана;
  • Орамжапырақ - бірнеше жапырақ.

 

Ет маринады:

  • Кілегей - 1 ас қасық;
  • Сірке су - 3-4 тамшы;
  • Пияз - 1 дана;
  • Көк шөп (аскөк, жуа).

Етті кесек қылып турап, сарымсақ пен көк шөпті майдалаймыз. Сірке суы мен кілегейді қосып, майдаланған сарымсақ пен көк шөпті қосамыз. Етті 20-25 минутқа маринадтап қоямыз.

Қазанға май құйып, қыздырып, пиязды 4-ке бөліп салып, кейін маринадталған етімізді салып, суы шыққанша қуырамыз.

Бұрышты үлкен текшелерге тураймыз.

Сәбізді де дәл солай.

Көкөністерді қазанға саламыз. 10 минут бойы қуырамыз.

Тамағымызға 200 гр су құйып, туралған картопты саламыз.

Бетін орамжапырақтың бірнеше жапырақтарымен жауып, 10-15минут баяу отқа бұқтырамыз.

Асымыз дайын. Дәмді болсын!

Автор: Жанат Ахметов

5421 35
Рейтинг: +6

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 23 шілде 2012, 15:34
Пікірлер
+0
23 шілде 2012, 15:42

оо, Жаконың қолы алтын екен :)

+0
23 шілде 2012, 16:10

артық мақтап жібердіңіз ғой :oops:

+0
23 шілде 2012, 15:48

Бұл жігіттің қолынан келмейтіні жоқ екен! Мәләдес, "5" деген баға! Жасап көру кере екен!

+0
23 шілде 2012, 16:09

өзіңнен кіші адамның бұл дегені қызық естіледі екен. Рахмет

+0
23 шілде 2012, 16:12

жасыңызды жазып коймапсыз! :D

+0
23 шілде 2012, 16:13

дұрыстап қарап келіңізші :D

+0
23 шілде 2012, 16:15

оой ұнамай қалдыңыз! Жігіт басыңызбен сөз таластырып,

+0
23 шілде 2012, 16:17

:oops: :oops: :oops: уялтып тастадыңыз ғой. сөз таластыру ойымда жоқ еді

+0
23 шілде 2012, 16:18

жарайды, "ұялу" образын жақсы сомдапсыз! :)

+0
23 шілде 2012, 16:21

хахахахха! Мақпал, дай пять ))

+0
23 шілде 2012, 16:22

:D :бес саусақ:

+0
23 шілде 2012, 16:26

біліп едім сенің осындай сәтті құр жібермейтініңді )))

+0
23 шілде 2012, 15:51

Жарайсың, Жанат! )

+0
23 шілде 2012, 15:51

Дәмді болар!)

+0
23 шілде 2012, 16:07

сен жасайтын тамақтардың дәміне жете қоймас)))

+0
23 шілде 2012, 15:53

Afiyet olsun!

+0
23 шілде 2012, 16:08

түсінбедім))) пікірімді тінтіңіз деп тағы ренжитін болдың ау

+0
23 шілде 2012, 16:24

Пысықтығыңыз ұстап, түрік асын әзірлепсіз. Сол үшін сізге түрікше "Ас болсын!" дедім

+0
23 шілде 2012, 16:02

Жаман емес, тәбетті ашатындай екен. Ұсыныс: келесіде болгар бұрышын ішіндегі дәнінен ұқыптылау тазартуға тырысыңыз. Жалпы, соңғы өнім тартымты көрініп тұр. Сілекей ақты.

+0
23 шілде 2012, 16:05

дәні зиян ба?

+0
23 шілде 2012, 16:13

Жалпы, болгар бұрышын қай тамаққа қоспасын, аспаз адам дәнінен тазалап алатыны бар. Жалпы қағида. Мен соны жеткізгім келді. Бәлкім, сіздің өзіндік "фирменный" мәзіріңіздің ерекшелігі де сонда шығар! Мойымаңыз!!!

+0
23 шілде 2012, 16:15

мен барлық тамақтарға дәнімен қосамын. ол қағиданы алғаш естуім,енді ойымда болады

+0
23 шілде 2012, 16:04

ааа, сіз бе? Авторын енді байқадым) Бәсе деймін-ау, Сәнияның фоны басқаша болушы еді дееееп ұоямын) Дәмді секілді!

+0
23 шілде 2012, 16:07

Сания екеуміздің фонымызды әбден жаттайтын болдыңдар ғой)))

+0
23 шілде 2012, 16:20

Демек әлі де жасап, жолдайсыз ғой? Тамаша! Авторлық тағам күтеміз сізден енді! (деееп қолқа салып отырайын құр отырғанша...))))

+0
23 шілде 2012, 16:51

Оразада бұндай пост шығарады ма))))))

+0
23 шілде 2012, 18:08

ауыз ашарға дайындық қой)))

+0
23 шілде 2012, 17:17

өте дәмді көрінеді!!!!!!!!!!!жасап көру керек екен
8-)

+0
23 шілде 2012, 21:07

cізге рахмет, Жанат!!!! бүгін кешке асқа осы тағамды әзірледім!өте дәмді екен!!!!!!!!!!!!!!ауызашарға керемет тағам болды

+0
24 шілде 2012, 13:01

ас болсын)

+0
24 шілде 2012, 04:00

Қолың дерт көрмесін

+0
24 шілде 2012, 13:01

рахмет)

+0
24 шілде 2012, 18:05

ммм,дәмді екен.

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

EXO - Lucky One [kaz_sub]
EXO - Lucky One [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық әйгілі бойз-бэнд EXO тобы бүгінде дәурені жүріп, дүркіреп тұрған топ болып отыр. Жігіттер тобы тек Оңтүстік Кореяда ғана емес, Азияда танымал. Қазақстанда да EXO тобының жанкүйерлері жетерлік. Басында он екі қатысушыдан құралғанымен, бүгінде топта он өнерпаз өнер көрсетеді. Әр қатысушы жан-жақты, талантты. Біз бұған дейін аталған топтың бірнеше бейнебаянын қазақшаға аударған едік. Назарларыңызға топтың "Lucky One" туындысын қазақша субтитрмен ұсынамыз. Аударған: Жарылқасын Мырза Тайминг,...

IU - The shower [kaz_sub]
IU - The shower [kaz_sub]

Ли Чжи Ын – оңтүстік кореялық 23 жасар әнші қыз. Оның сахналық есімі «I and You» (мен және сен) әуен арқылы бір бүтін бола аламыз дегенді білдіреді....

Күн ұрпақтары/ Сошедшие с солнца / Descendants of the Sun [kaz_sub]
Күн ұрпақтары/ Сошедшие с солнца / Descendants of the Sun [kaz_sub]

Ел: Оңтүстік Корея  Жанр: романтика, медицина, драма, комедия, боевик  Жыл: 2016  Режиссер: Ли Ын Бок Басты рөлдерде: Чжин Гу, Сон Хе Ге, Сон Джун...