Жұмыртқаның жеті қасиеті

Жұмыртқаның жеті қасиеті

Жұмыртқа - арзан тағам. Оны дайындаудың көптеген түрі бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның ингредиенті болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына пайдасы туралы айтамыз.  

1. Тез сіңімді

Жұмыртқа асқазанға өте пайдалы және иммунды жүйені қатайтады.

2. Қылтамақтың алдын алады

Ғалымдар ең болмағанда аптасына алты жұмыртқа жеген адамның бұл аурудың алдын алатынын анықтады. 

3. Көздің көруіне де пайдалы

Жұмыртқаның құрамында көздің көруін жақсартатын каратиноид, лютеин және зеаксатин бар. 

4. Шашыңыз бен тырнағыңызды қатайтады

Шаш пен тырнақты қатайтатын жұмыртқа құрамында аминқышқылы, темір, мырыш және селен бар. 

5. Денеңізді сергек сезінесіз

Жұмыртқаның құрамында денеңізді әрдайым сергек ұстайтын ақуыз көптеп кездеседі.

6. Сүйегіңізді қатайтады

Адам ағзасына D дәрумені өте қажет. Өйткені ол сүйекке байланысты түрлі аурудың алдын алады.

7. Миға пайдалы

Жұмыртқаның сары уызында кездесетін фолиевалық қышқыл жүйке жасушаларын сақтайды. 

Сурет: eda-sport-figura.ru, www.perunica.ru

Оқи отырыңыз:

Картоптың қабығын 5 секунд ішінде тазарту жолы

Басқа халықтар таңғы асқа не ішеді?

Дәрумен мен минералға бай тағамдар

Ұйқы ашатын коктейль

Ж. Исакаев