Оқи отырыңыз

Көркем сөз – көңіл тілі,
Жалаң сөз – зейін тілі.

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Массагет жастарды жұмысқа шақырады
Массагет жастарды жұмысқа шақырады

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Шоколадтан жасалған торт

Мәзір: Шоколадтан жасалған торт

Мәзір: Шоколадтан жасалған торт

Барлығымыз шайды тәттілермен ішкенді жақсы көреміз. Тәттіні дүкендерден сатып алғаннан, қолдан жасағанға не жетсін...Онда бүгін оңай дайындалатын, бірақ дәмі тіл үйіретін «Шоколадтан жасалған торттың» мәзірін ұсынамыз.

 Қамырдың құрамы:

  • Ø 2 стақан ұн;
  • Ø 2 стақан қант;
  • Ø 2 жұмыртқа;
  • Ø 1,5 шай қасық ас содасы;
  • Ø 1,5 шай қасық қопыртқыш;
  • Ø 7-8 ас қасық какао ұнтағы;
  • Ø 1 стақан сүт;
  • Ø 1 шай қасық қант ванилині;
  • Ø ½ стақан сұйық май;
  • Ø 1 стақан ыстық су;

 

Кремін дайындауға қажетті құрамдас бөліктері:

  • 3 жұмыртқаның сары уызы;
  • 250г сары май;
  • ½ стақан су;
  • 6 ас қасық қоютылған сүт (сгущенка);
  • 50г сүтті шоколад

 

1. Қамырды дайындауды бастаймыз. Көлемі үлкен ыдыс алып, жұмыртқа+қант+ванилинді араластырамыз.

 

2. Пайда болған қоспаға ұн, сода, қопыртқышты қосамыз. Пайда болған қамырды барынша көп араластырамыз.

 

3. Қамырға сүт + какао + сұйық майды құйып араластырамыз.

 

4. Араластырып болған соң, ысық суды құямыз, тағы да араластырамыз. Қоспа сұйық болады.

 

5. Форманы сары маймен алдын ала майлап, пайда болған қоспамыз құйып, алдын ала қыздырылған пешке саламыз. Температурасын – 180-200 градус қылып, 40 минут пеште пісіреміз.

 

Бисквиттің толық піскенін білу үшін ортасына зубочистка тығып көреміз, егер зубочистка құрғақ болып шықса, бисквитіміз дайын.

 

Кремді дайындауға кірісеміз:

  • Жұмыртқаның сарысын араластырып, су және қоюлатылған сүтті қосып тағы араластырамыз:

 

  • Араластырып болып, бұл қоспаны су буына қоямыз (бір ыдыста суды қайнатып, үстіне қоспамыз құйылған ыдысты қоямыз, ыдыстың асты қайнап жатқан суға тимеуі керек). Қоспаны үнемі араластырып тұрамыз, қоспамыз жылығанда шоколадты салып  араластырамыз. Крем қоюланғанша 15 минуттай араластырамыз. Крем қоюланған соң, су буынан алып, қоспа орналасқан ыдысты мұздай су құйылған ыдыстың ішіне орналастырамыз. Араластырып отырып, суығанын күтеміз.

   

  • Басқа ыдыста жұмсарған сары майды араластырып үстіне кремді құямыз. Барлығын араластырамыз. Пайда болған кремді 20-30минутқа тоңазытқышқа қоямыз.

   

Тортты жасауды бастаймыз...

Бисквитті арнайы пышақпен немесе жіппен 3 қабатқа бөлеміз. Бірінші қабатты қойып, үстінен кремді жағамыз.

   

Екінші және үшінші қабаттарды қойып, олардың да үстіне және жанына кремді жағамыз. Торттың үстіне шоколадты үккіштен өткізіп себеміз. Қиялымызға байланысты қалған кремнен (бір рет қолданылатын пакет алып, бір ұшын тесеміз) сөздер, гүл немесе т.б. фигуралар жасаймыз.

    

 

 

 

 

 

 

ТОРТЫМЫЗ ДАЙЫН...АС БОЛСЫН, ДОСТАР!!!

 

Тортты дайындаған: Жазира Орынбасар

111651 17
Рейтинг: +8

Қосылған күні: 07 мамыр 2012, 15:20
Пікірлер
+0
07 мамыр 2012, 15:54

ммммм ))) қолың алтын десе, алтын екен :)

+0
07 мамыр 2012, 18:09

:oops: рахмет

+0
07 мамыр 2012, 16:10

мына қызымыз пысықтың пысығы ғой))

+0
07 мамыр 2012, 16:15

мааа қалай пысық қыз, күйеу баланың бағысың ғой)))

+0
07 мамыр 2012, 18:11

бағы болуға жараймын ба???

+0
07 мамыр 2012, 16:22

Санека пысыруды үйреніп алшы, маған пысырып бересің)))

+0
07 мамыр 2012, 16:28

)))))))))

+0
07 мамыр 2012, 17:38

тәттісін-ааай!

+0
07 мамыр 2012, 17:43

Жазира керемет келін болады!!!!

+0
07 мамыр 2012, 18:11

дайындалып жатырмын ғой.... Жақында женгелі болдым женгем тамақ істеу білмейді екен, не масқара десей, күйеуге шығайын деп жатқанын екі-үш ай бұрын білді, дайындап үйренбей ма екен, тым болмағанда "өзбек палауын" жасауды...

+0
07 мамыр 2012, 18:03

Тууу, не деген пысықсың-ай! Қызығып кеттім ғой.

+0
07 мамыр 2012, 18:32

Үйренеді да, амал қанша) Сіздің болашақ күйеуіңіздің сәті түсетін сияқты. ;)

+0
07 мамыр 2012, 20:19

ммммммм керемет

+0
08 мамыр 2012, 11:17

Тууу, аппетитім ашылып кетті ғой. Жазико, жазда барсам міндетті түрде пісіріп берші.)

+0
16 мамыр 2012, 19:41

Күштііііі :)

+0
28 мамыр 2012, 09:56

Кешки аска миндетти турде дайындаймын

+0
15 наурыз 2013, 00:39

татти сиякты :)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо Джон Сок 

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...