Оқи отырыңыз

Көркем сөз – көңіл тілі,
Жалаң сөз – зейін тілі.

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Массагет жастарды жұмысқа шақырады
Массагет жастарды жұмысқа шақырады

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek

Мәзір: Борщ

Мәзір: Борщ

Украина, Ресей, Польша, Белоруссия, Румыния, Молдавия, Литва сияқты елдерінің ұлттық дастарханына тән борщ кәзіргі таңда елімізде де сүйікті тағамдардың біріне айналды. Борщтың басты құрамдас бөлігі - қызылша. Әрине, қазақ халқына етінің көбірек болуы да маңызды. Назарларыңызда Массагет ұсынған борщ мәзірі.

Құрамы:

  • ет - 500 гр;
  • картоп - 400 гр, немесе 5 үлкен дана;
  • сәбіз - 200 гр, немесе 2 дана;
  • пияз - 100гр, немесе 1 кішкентай дана;
  • қызылша - 300 гр, немесе 2 кішкентай дана;
  • орамжапырақ - 300 гр, немесе үлкен орамжапырақтың 1/3-і;
  • сұйық май;
  • су;
  • тұз  - 1/2 ас қасық;
  • дәмдеуіштер мен көк шөп қалауыңыз бойынша;

Сүйегі бар ет кесегін жуамыз.

Етті суға салып, тұздап, қазанда 2 сағат бойы қайнатамыз.

Сорпаның тұзын тексеріп, көбігін аламыз.

Картопты екіге бөліп, сорпаға саламыз.

Сәбізді үккіштен өткіземіз.

Пиязды майдалап тураймыз. 

Қызылшаны да үккіштен өткіземіз.

Пияз, сәбіз бен қызылшаны майға қуырамыз. Қалауыңыз бойынша, дәмдеуіштер мен тұз қоссаңыз болады. Қуырылған көкөністерді сорпаға қосамыз.

Орамжапырақты майда, ұзын қылып тураймыз. Сорпаға қосамыз.

Сорпаны бір қайнатып, отын басып қоямыз. 10-15 минут пісіреміз.

Борщ дайын. Астарыңыз дәмді болсын!

29895 17
Рейтинг: +2

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 05 сәуір 2012, 14:09
Пікірлер
+0
05 сәуір 2012, 14:11

өмір деген осы ғой :lol:

+0
05 сәуір 2012, 14:11

өмір осылардікі :lol:

+0
05 сәуір 2012, 14:13

уау, ішкім кеп кетті ;)

+0
05 сәуір 2012, 14:16

уауууууууууууу, менің сүйікті тамағым ғооойййййй :D :D :D

+0
05 сәуір 2012, 14:25

Анамның борщын сағындым!

+0
05 сәуір 2012, 14:44

Сәния, сіз жасадыңыз ба?

+0
05 сәуір 2012, 14:44

қарным ашты ғо, мен болсам кешеден қалған кәмпитті соғып отырмын тісім құрттайтын болды ғо

+0
05 сәуір 2012, 15:17

Дәл мен сияқты пісіреді екен. :)

+0
05 сәуір 2012, 16:21

Қызылша қосатыны ұнайды....

+0
05 сәуір 2012, 18:56

мына борщті мен әзірледім десең )

+0
06 сәуір 2012, 10:13

армандап отырмын ғой, осындай борщті қашан әзірлеу қолымнан келер екен? :lol: Сәния, тамақты осылай дәмді етіп дайындай бер :)

+0
06 сәуір 2012, 00:53

Тек суретіне ғана қарау рұқсат, дәрігерім барлық тамаққа дерлік тыйым салды.... :(

+0
06 сәуір 2012, 04:02

Маған жете алмайды екен десең иә! :D

+0
09 сәуір 2012, 10:19

Мен борщты гана жаксы пісірем негізі :)

+0
09 сәуір 2012, 10:21

жооок мен пісірген тамактардын ішінде борщ таттірек болады дегенім гой :mrgreen:

+0
17 сәуір 2012, 16:04

борщка миндетти турде лавр жапырагын косу керек :P

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо Джон Сок 

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...