Оқи отырыңыз

Көркем сөз – көңіл тілі,
Жалаң сөз – зейін тілі.

Автор: Ахмет Байтұрсынұлы

— Редактор бағаны —

Массагет жастарды жұмысқа шақырады
Массагет жастарды жұмысқа шақырады

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Түріктің жасымық көжесі

Массагеттен мәзір: Түріктің жасымық көжесі

Массагеттен мәзір: Түріктің жасымық көжесі

Жасымықтан әзірленген езбе көже – түрік халқының дәстүрлі тағамдарының бірі. Мержмек деп аталатын жеңіл, асқазанға ауырлық түсірмейтін тағамның дайындалуы да өте оңай. Басты құрамдас бөлік – қызыл жасымық жармасы.

Құрамы: 

  • 1 стақан қызыл жасымық жармасы; 
  • 1 үлкен немесе екі кіші пияз; 
  • 1 орташа сәбіз;
  • 1 қызанақ;
  • сарымсақ;
  • тұз, қызыл бұрыш. 
Пияз бен сарымсақты майдалап тураңыз. Қазанға май қыздырып, пияз бен сарымсақты қуырыңыз. 
Сәбізді майда қылып тураңыз.
Қызанақты қалауыңызша тураңыз.
Қуырылып жатқан пияз бен сарымсаққа сәбізді, артынан қызанақты қосыңыз. Кішкенеден кейін, жуылған жасымық жармасын салыңыз. Үстінен 2 стақан қайнатылған су құйып, тұздап, бұрыштаңыз. Баяу отқа 30-40 минутқа қалдырыңыз.
Піскен жасымықты блендер көмегімен майдалап, езбеге айналдырыңыз. Езбе тым қою болған жағдайда оған сорпа, су қосуға болады. 
Жасымық көжесімен бірге дастарханға сарымсақ нанын қойыңыз. Нанды турап, үстіне майдаланған сарымсақ қосылған май жағып, пісіру пешіне 15 минутқа салыңыз.

Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

3686 0
Рейтинг: +0

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 26 маусым 2013, 12:51
Пікірлер
+0
26 маусым 2013, 12:59

қызықтырып тұр, қызық,қызық жасалады екен)) сосны чечевицаның жасымық екенін енді біліп отырмын)

+0
26 маусым 2013, 16:27

жасап көрмесем, бірақ мен мындай тамақ іше алмаймын)))

+0
26 маусым 2013, 16:54

Уау, күшті! Жасап көру керек!

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Маған да бір адам керегі анық ...
Маған да бір адам керегі анық ...

Күнделіктен бір жазба ...

Өміріме өрнегін салған - ғаламтор
Өміріме өрнегін салған - ғаламтор

«Ғаламды шырмаған «ғаламтор шырмауынан» шыға алатын шынайы жан бола аламын ба?!»

"Шығарға жол көрсетпесем де, сабырға шақырамын..."

 ОЛ КІСІ - талайдың бірі емес, таңдамасы. Оның өлеңдерінің  бояуы бөлек....

Қазақ футболының ахуалы
Қазақ футболының ахуалы

Қазақтың ырқына бағынбаған бизнес


Соңғы аудармалар

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо Джон Сок 

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...