Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Массагетен мәзір: Көкнәр қосылған бәліш

Массагетен мәзір: Көкнәр қосылған бәліш

Массагетен мәзір: Көкнәр қосылған бәліш

Қолданушымыз Ақнұр Бектеміс дайындалуы өте оңай, әрі тез бәліш мәзірін ұсынып отыр. Оның ерекшелегі  – көкнәр қосылуында.

Көкнәр (мак) қосылған бәліш өте тез дайындалуымен ерекшеленеді. Әдетте, жақсы көтеріліп пісетін бәліштің қамырын дайындау қиындық туғызуы және көп уақыт алуы мүмкін. Енді сіз көп уақытыңызды бөлмей-ақ, қамыр дайындауда қиналмай, тез пісетін дәмді бәліш мәзірімен таныс боласыз.  

Құрамы:

  • 200-250гр маргарин/сары май;
  • 1 стақан қант;
  • 3 дана жұмыртқа;
  • 1-1,5 ас қасық көкнәр (мак);
  • 2-2,5 стақан ұн;
  • 1 шәй қасық қамыр қопсытқышы;
  • ванилин;
  • қант ұнтағы мен даршын (корица).

Ыдысқа маргаринді салып, газға қойып аздап ерітеміз.

Еріген майдың үстіне 1 стақан қант саламыз.
3 жұмыртқаны жарамыз.
Көкнәр қосып, барлығын жақсылап араластырамыз.
Қопсытқыш, ванилин және ұнды елеп қосамыз.
Бірыңғай қоспа болғанша араластырып, бәліш пісіретін ыдысқа саламыз.
Бәлішті 150-180 градусқа дейін ысытылған пеште 20-25 минут пісіреміз.
Дайын болған пирогты ыстық пештен алып, таза матаға 5-10 минут төңкеріп қойған жөн.
Қайта кері төңкеріп, суып үлгергенше үстіне қант ұнтағы мен даршын себеміз.

Бәлішті дастарханға суығаннан соң кесіп қоюға болады. Астарыңыз дәмді болсын!

Жолдаған: Ақнұр Бектеміс

5022 5
Рейтинг: +3

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 14 маусым 2013, 11:45
Пікірлер
+0
14 маусым 2013, 13:21

Массагет жасаған тамақтың бәрін жасап көрдім, енді мынаны да жасамасам. Жалпы көп нәрсе жасай алмаушы ем массагет мені жап-жақсы повар жасайтын болды :P

+0
14 маусым 2013, 18:25

Ақнұрға алғысым көп)жақында жасап көруге уәде беремін)

+0
14 маусым 2013, 18:44

:D дәмді шығатынына күмәнім жоқ!

+0
15 маусым 2013, 22:55

лақтыршы бері қарай! :)

+0
16 маусым 2013, 14:01

Мен пісірдім жаңа ғана. Бірақ пісіретін таба сәл үлкендік етті. Томпаааақ болмай қалды))

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»
Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»

Жылдың елеулі оқиғаларының бірі, Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік...

Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.
Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.

Өмір - кей кезде адамнан артық тәрбиеші.

Автор: Әсел Малік
Қара Питер кім еді?
Қара Питер кім еді?

Детективтің өмірі - ізденіспен өтетіні белгілі.

Автор: Әсел Малік

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...