Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: “Орамжапырақ орамасы”

Мәзір: “Орамжапырақ орамасы”

Мәзір: “Орамжапырақ орамасы”

Орама тағамдардың дайындалу жолы көбінесе ұзақ әрі машақаты көп көрінеді. Ал мына орамжапыраққа оралатын етті тағам жеңіл әзірленіп, тұздығы асқа ерекше дәм мен тәбетті ашатын иіс береді. Орамжапырақ жапырақтарын оңай орау үшін ыстық суда жібітіп алған дұрыс. Олай болса, іске сәт!

Құрамына:

Орамжапырақ — 1 дана

Тартылған ет — 500 гр.

Пияз — 2-3 дана

Тұз бен бұрыш — бір шымшымнан

Базилик — 1 шәй қасық

Тұздығына:

Қаймақ — 1 стақан

Томат пастасы — 1 ас қасық

Ұн — 1 ас қасық

Сұйық май – 1 ас қасық

Су – 1 стақан

    

    

 Дайындалуы:

  • Орамжапырақтың орамдарын ақырын ажыратып алғаннан кейін, ыстық суға салып 5 минут қайнатып аламыз;

     

  • Пиязды ұсақтап тураймыз;

     

  • Енді тартылған етке туралған пиязды, базилик, тұз бен бұрышты салып, әбден араластырамыз;

     

  • Орамжапырақтың жұмсарған жапырақтарына 3-4 ас қасықтан тартылған ет қоспасын салып, ораймыз;

     

     

  • Бірнеше орамалар дайын болғаннан кейін, қалыпқа салып, 180С температурада қызған пешке 10-15 минутқа саламыз;

      

  • Бұл уақытта тұздығын дайындаймыз. Ол үшін  табаға қаймақ пен томат пастасын салып, араластырамыз;

      

      

      

  • Үстінен су мен сұйық май құйып, кейін ұнды сеуіп, тағы араластырамыз;

      

  • Дайын болған тұздық қоспасын 10 минут жай отта қайнатып аламыз;

       

  • Қызарған орамаларды пештен шығарып, үстіне тұздық құямыз;

       

       

  • Тағамды қызған пешке тағы 40-50 минутқа қайта саламыз.
  • Дайын болғаннан кейін талғамыңызға қарай сәндеуге болады.

       

Астарыңыз дәмді болсын!

9917 2
Рейтинг: +2

Дайындаған: АЙНАРА Байжан
Қосылған күні: 13 желтоқсан 2011, 13:05
Пікірлер
+0
27 желтоқсан 2011, 13:17

мммммагии))

+0
28 желтоқсан 2011, 13:29

күшті!!

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»
Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»

Жылдың елеулі оқиғаларының бірі, Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік...

Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.
Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.

Өмір - кей кезде адамнан артық тәрбиеші.

Автор: Әсел Малік
Қара Питер кім еді?
Қара Питер кім еді?

Детективтің өмірі - ізденіспен өтетіні белгілі.

Автор: Әсел Малік

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...