Оқи отырыңыз

Тілекке еңбек тірек болмаса, ойға омалып қырдан аса алмайсың.

Автор: Бауыржан Момышұлы

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Арнайы жобалар / НАУРЫЗ 2012 / 22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

Бауырсақ халықымыздың ертеден келе жатқан, кәделі ұлттық тағамы. Бидай ұнынан иленіп, ашытылған қамырды әртүрліше кесіп, қыздырылған майға пісіреді. Бұл басқа нан тағамдарына қарағанда дәмді әрі көп сақталатын түрі. Бауырсақтар - қазақы дарқан дастарханның ең басты ажары десек, артық айтқандық емес. 22 Наурыздың мерекелік дастарқанында бауырсақтар міндетті түрде болуы керек. Назарларыңызда оларды дайындаудың оңай әдісі.

Құрамы:

  • ұн;
  • сүт - 1/2 литр;
  • жұмыртқа - 1 дана;
  • ашытқы - 1 ас қасық;
  • тұз - 1/2 ас қасық;
  • майонез - 2-3 ас қасық;
  • сары май - 50 гр;
  • қант - 1 ас қасық;
  • сұйық май;


Ашытқыны бір стақан суға салып ерітеміз. Осы суға тұзды қосып, 5-10 минутқа қоямыз. 

Жылы сүтке жұмыртқа, сары май, майонез, қант және ерітілген ашытқыны қосып, жақсылап араластырамыз.

Сүтті қоспаға біртіндеп ұн қосып араластырамыз.

Қамырды жұмсақ болатындай илейміз.

Бетін жауып, 2-2,5 сағатқа жылы жерге қоямыз.

2 сағаттан кейін қамырға ұн қосып, қайта илейміз.

Қамырды қолымызбен басып жаямыз.

Оқтаумен қамырды қалыңдау етіп жаямыз. Қамырды жұқа жайып жібермеңіздер.

Қамырды пышақпен қиық пішінді бауырсақтарға бөлеміз.


Бауырсақтарды қыздырылған майға екі жағынан пісіреміз. Майдың қатты ысып кетпеуін қадағалаңыз. Сондай-ақ бауырсақтарды күйдіріп жібермеңіздер. Олардың пісуне аз уақыт та жетеді.

22 Наурыздағы дастарқанның басты тағамдарының бірі - бауырсақтар дайын! Астарыңыз дәмді болсын!

8760 9
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 18 наурыз 2012, 12:00
Пікірлер
+0
18 наурыз 2012, 13:21

Қандай аппетитный бауырсақтар...))

+0
18 наурыз 2012, 14:16

исін-аааай!

+0
18 наурыз 2012, 15:26

Анамның бауырсағын еске түсіріп жіберді ғой((

+0
18 наурыз 2012, 16:37

Студенттте бұл да жоқ қой.

+0
18 наурыз 2012, 20:25

мына бауырсықтарды жеу керек қой)

+0
19 наурыз 2012, 10:24

Бізде мұны бауырсақ емес қиықша дейді. Ал бауырсақты ұзынша әрі жіңішкелеу етіп жасйды))

+0
19 наурыз 2012, 10:55

Иә, әр жердің бауырсағы түрлі болып келеді. )

+0
15 желтоқсан 2012, 15:21

ням ням)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

EXO - Lucky One [kaz_sub]
EXO - Lucky One [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық әйгілі бойз-бэнд EXO тобы бүгінде дәурені жүріп, дүркіреп тұрған топ болып отыр. Жігіттер тобы тек Оңтүстік Кореяда ғана емес, Азияда танымал. Қазақстанда да EXO тобының жанкүйерлері жетерлік. Басында он екі қатысушыдан құралғанымен, бүгінде топта он өнерпаз өнер көрсетеді. Әр қатысушы жан-жақты, талантты. Біз бұған дейін аталған топтың бірнеше бейнебаянын қазақшаға аударған едік. Назарларыңызға топтың "Lucky One" туындысын қазақша субтитрмен ұсынамыз. Аударған: Жарылқасын Мырза Тайминг,...

IU - The shower [kaz_sub]
IU - The shower [kaz_sub]

Ли Чжи Ын – оңтүстік кореялық 23 жасар әнші қыз. Оның сахналық есімі «I and You» (мен және сен) әуен арқылы бір бүтін бола аламыз дегенді білдіреді....

Күн ұрпақтары/ Сошедшие с солнца / Descendants of the Sun [kaz_sub]
Күн ұрпақтары/ Сошедшие с солнца / Descendants of the Sun [kaz_sub]

Ел: Оңтүстік Корея  Жанр: романтика, медицина, драма, комедия, боевик  Жыл: 2016  Режиссер: Ли Ын Бок Басты рөлдерде: Чжин Гу, Сон Хе Ге, Сон Джун...