Оқи отырыңыз

Өзіңді өз бойыңнан биікпін деп ойламау да – биіктік.

Автор: Ғабит Мүсірепов

— Редактор бағаны —

Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында
Байтұрсынұлы Нобель сыйлығы жайында

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Арнайы жобалар / НАУРЫЗ 2012 / 22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

22 Наурыз. Мәзір: Бауырсақтар

Бауырсақ халықымыздың ертеден келе жатқан, кәделі ұлттық тағамы. Бидай ұнынан иленіп, ашытылған қамырды әртүрліше кесіп, қыздырылған майға пісіреді. Бұл басқа нан тағамдарына қарағанда дәмді әрі көп сақталатын түрі. Бауырсақтар - қазақы дарқан дастарханның ең басты ажары десек, артық айтқандық емес. 22 Наурыздың мерекелік дастарқанында бауырсақтар міндетті түрде болуы керек. Назарларыңызда оларды дайындаудың оңай әдісі.

Құрамы:

  • ұн;
  • сүт - 1/2 литр;
  • жұмыртқа - 1 дана;
  • ашытқы - 1 ас қасық;
  • тұз - 1/2 ас қасық;
  • майонез - 2-3 ас қасық;
  • сары май - 50 гр;
  • қант - 1 ас қасық;
  • сұйық май;


Ашытқыны бір стақан суға салып ерітеміз. Осы суға тұзды қосып, 5-10 минутқа қоямыз. 

Жылы сүтке жұмыртқа, сары май, майонез, қант және ерітілген ашытқыны қосып, жақсылап араластырамыз.

Сүтті қоспаға біртіндеп ұн қосып араластырамыз.

Қамырды жұмсақ болатындай илейміз.

Бетін жауып, 2-2,5 сағатқа жылы жерге қоямыз.

2 сағаттан кейін қамырға ұн қосып, қайта илейміз.

Қамырды қолымызбен басып жаямыз.

Оқтаумен қамырды қалыңдау етіп жаямыз. Қамырды жұқа жайып жібермеңіздер.

Қамырды пышақпен қиық пішінді бауырсақтарға бөлеміз.


Бауырсақтарды қыздырылған майға екі жағынан пісіреміз. Майдың қатты ысып кетпеуін қадағалаңыз. Сондай-ақ бауырсақтарды күйдіріп жібермеңіздер. Олардың пісуне аз уақыт та жетеді.

22 Наурыздағы дастарқанның басты тағамдарының бірі - бауырсақтар дайын! Астарыңыз дәмді болсын!

17535 9
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 18 наурыз 2012, 12:00
Пікірлер
+0
18 наурыз 2012, 13:21

Қандай аппетитный бауырсақтар...))

+0
18 наурыз 2012, 14:16

исін-аааай!

+0
18 наурыз 2012, 15:26

Анамның бауырсағын еске түсіріп жіберді ғой((

+0
18 наурыз 2012, 16:37

Студенттте бұл да жоқ қой.

+0
18 наурыз 2012, 20:25

мына бауырсықтарды жеу керек қой)

+0
19 наурыз 2012, 10:24

Бізде мұны бауырсақ емес қиықша дейді. Ал бауырсақты ұзынша әрі жіңішкелеу етіп жасйды))

+0
19 наурыз 2012, 10:55

Иә, әр жердің бауырсағы түрлі болып келеді. )

+0
15 желтоқсан 2012, 15:21

ням ням)

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Ең қызықты блогтар

Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»
Жүректерге тазалық сыйлаған «Театр көктемі»

Жылдың елеулі оқиғаларының бірі, Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік...

Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.
Студент үшін ақша табудың тиімді жолы.

Өмір - кей кезде адамнан артық тәрбиеші.

Автор: Әсел Малік
Қара Питер кім еді?
Қара Питер кім еді?

Детективтің өмірі - ізденіспен өтетіні белгілі.

Автор: Әсел Малік

Соңғы аудармалар

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман оқиға Аударма: Темірлан Бредин, Айза Берікболова Дыбыстаған:...

Секундына 5 сантиметр
Секундына 5 сантиметр

Түпнұсқа атауы - Byôsoku 5 senchimêtoru Орысша атауы - 5 сантиметров в секунду Мемлекет: Жапония Жылы: 2007 Түрі: аниме Режиссері: Макото Синкай Жанры:...

Red Velvet - Rookie [kaz_sub]
Red Velvet - Rookie [kaz_sub]

Оңтүстік кореялық "Red Velvet" қыздар тобының жаңа жұмысын қабыл алыңыздар. 2014 жылы құрылған топ сәтті жұмыс істеп келеді. Аталған әнге түсірілген бейнебаян да ашық...